A konyha az egyik olyan hely a lakásban, amelyet a leggyakrabban használunk, ezért oda kell figyelni a tisztaságára! Mi hoztunk egy pár olcsó megoldást. A hétvége általában takarítással indul. Felébredünk, megreggelizünk, bekapcsoljuk a tv-t tartunk egy 20 perces szünetet, aztán nekikezdünk.Kitakarítjuk a szobákat, fürdőszobát, porszívózunk, letöröljük a port, aztán nekikezdünk a legnehezebb résznek a konyhának.A konyha az egyik olyan hely a lakásban, amelyet a leggyakrabban használunk, ezért oda kell figyelni a tisztaságára!

 

Akinek elektromos főzőlapja van az tudja, hogy rengeteg fajta tisztítószer áll a rendelkezésünkre, amellyel meg tudjuk tisztítani ezt az eszközt. Mi most azonban hoztunk egy pár olcsóbb megoldást.

1. A törölközős módszer

Töröljük le a tűzhelyünket ecettel, majd a felületét szórjuk be egyenletesen szódabikarbónával. Ahol makacsabbak szennyeződések borítják, oda többet is tehetünk. Ezután áztassunk be egy tiszta törölközőt forró vízbe, majd csavarjuk ki annyira, hogy ne áztasson el mindent, de még bőven nedves maradjon. Terítsük le a törölközővel a tűzhelyet. Hagyjuk hatni 15 percig, majd egy nedves szivaccsal töröljük át a felületet.

2. Használjunk ammónia-oldatot és egy kis alkoholt

Egy liter vízhez keverjünk 1 dl ammónia-oldatot és három dl alkoholt. Keverjük össze ezt a három hozzávalót és permetezzük be az üveg tetejét. Néhány percig hagyjuk így, majd töröljük le.

3. Hagyományos mosogatószer

Bizony, mosószerrel is megtisztíthatjuk az elektromos tűzhely felületét.
Töröljük le a főzőlapot egy mosogatószeres szivaccsal, majd szórjunk rá egy kis szódabikarbónát és hidrogén-peroxidot. Keverjük el ezt a három összetevőt a főzőlapon és minden makacs foltot le fogunk tudni takarítani. Végül töröljük le a kályhát egy száraz törlővel.

 

FORRÁS

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!