Meglepődtünk a válaszon!

Mire gondolsz abban a pillanatban, ha meghallod azt, hogy 'a legokosabb'? Te is rögtön arra a régi osztálytársadra gondolsz, aki mindig ötösöket szerzett a suliban, igaz? Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy aki sok mindent megjegyez és meg is ért, kifejezetten okos, pedig valójában ez nem ilyen egyszerű. Igazából kétféle intelligenciát különböztetnek meg:

  • az értelmi intelligenciát, amit például IQ-teszttel is lehet mérni,
  • és az érzelmi intelligenciát, ami a saját és mások érzelmeinek érzékelésével kapcsolatos.

Ezért nem jelenthetjük ki konkrétan, hogy akinek nehezebben maradnak meg a fejében az infók hosszú távon, nem lehet okos. Sőt! Sokan állítják, hogy az érzelmi intelligencia az életben még fontosabb, mint az IQ – a párkapcsolatok és munka szempontjából is.

Egy útmutatóban pedig arra bukkantunk rá, hogy ezoterikus szemszögből mi a helyzet: vajon melyik csillagjegy szülötte a legokosabb mind közül? A válasz pedig sokakat meglep talán, ugyanis az értelmi intelligenciában a Vízöntő lett az első, míg érzelmileg a Skorpió a legintelligensebb!

Ez talán azért lehet különös, mert egyre inkább elterjedt tény, hogy a Skorpió milyen nehéz csillagjegy; szülöttei birtoklóak, rendkívül szenvedélyesek, hajlamosak a féltékenységre, és nagyobb eséllyel lépnek félre egy kapcsolatban. Ugyanakkor viszont sosem szabad alábecsülni őket, hiszen nehéz rajtuk kifogni! Megértik az emberek motivációit és érzéseit, anélkül, hogy bármit is mondanának. Érzelmi intelligenciájuk nagyon magas, ezért is olyan szenvedélyesek a kapcsolatukban – és azon kívül is. Ezt kihasználva könnyen tudják manipulálni az embereket úgy, hogy ők még csak észre sem veszik ezt.

De természetesen minden csillagjegy szülötte kiemelkedik valamiben. Elolvashatod, a horoszkópod alapján te melyik csapatba tartozol!

A tűzjegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas
Ennek a három csillagjegynek intuitív intelligenciája van; mindig látják a lehetőségeket az emberekben, és a velük járó kockázatokat is. Ettől függetlenül bátran belevágnak a tervekbe, mert nagyon jó érzékük van a sikerhez. Sosem kötnek olyan üzleteket, amelyek veszteségesek lennének a számukra. Ha tűzjegyű vagy, valószínűleg utálod a monoton munkát, viszont nagyon jól motiválsz másokat!

A földjegyek: Bika, Szűz, Bak
Ez a három csillagjegy rendelkezik a leginkább gyakorlatias intelligenciával, hiszen két lábbal a földön járnak. Az biztos, hogy ők ügyesen egyensúlyoznak a munka és a hétköznapi élet között, és bármilyen feladatot rájuk lehet bízni. Az ritkán esik meg, hogy bármivel is késlekednének, mert nagy a biztonság iránti igényük.

A levegőjegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Ezek a csillagjegyek leginkább az álmok világában élnek, és nagyon könnyen alakítanak ki új baráti kapcsolatokat. Azokat az ötleteket szeretik, amelyekhez érzelmek is fűződnek, különleges szociális érzékenységük miatt pedig mindig jobb és jobb dolgokat képesek kitalálni. Ha te is közéjük tartozol, valószínűleg utálod a röghöz kötést, és könnyen ráunsz a munkára, így gyakran váltogatod azt.

A vízjegyek: Rák, Skorpió, Halak
Ők azok, akik a leginkább magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, és nagyon jól belelátnak más emberek lelkivilágába. Könnyen megértik egymás motivációit, és nagyon empatikusak; ez egy olyan különleges képesség, amit nem lehet megtanulni! Mély lelkiviláguk miatt azonban sokszor nehezen tudnak eltekinteni saját hangulatuktól.

Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!