Ismerd meg Te is ezt a rég elfeledett egészséges finomságot!

Felmenőink szinte naponta fogyasztották, mi esetleg madáreleségként gondolunk rá, pedig a világ szegényebb részén ma is az alap élelmiszerek között szerepel nem véletlenül és most ne az árára gondolj!

Fedezzük fel újra!

A kis gabonagolyók szervezetünkre gyakorolt hatásai meglepőek a bennük lévő rengeteg ásványi anyag, nyomelem és vitamin miatt.

A köles több mint 10 000 évvel a rizs bevezetése előtt a kínaiak legfőbb terménye volt. 10 dkg köles összesen 550 mg kovasavat tartalmaz, ami egy szilícium-vegyület, fontos szerepet játszik a csontképzésben, a kötőszöveteink rugalmasságát és ellenálló erejét fokozza. Ezen kívül sok más ásványi anyagból is bőségesen tartalmaz ez a gabonaféle: vas, magnézium, foszfor, kálium, cink… és még sorolhatnánk.

Jótékony hatások:

– könnyen emészthető, az egyetlen lúgos vegyhatású gabona. – a köles gyakorlatilag gluténmentes termék, ENNEK ELLENÉRE a kölesből készült termékeket csak akkor fogyaszthatják a lisztérzékenyek is, ha garantálni tudják, hogy a termékek semmilyen módon nem szennyeződhettek gluténnel! – a magas kovasav tartalom eredménye a friss, sima bőr, ragyogóan egészséges és erős haj. – mivel a kovasav növeli a szövetek rugalmasságát, érdemes rendszeresen fogyasztani a következő betegségek bármelyikében szenvedőknek: a kötőszöveti gyengeség, visszeresség, aranyér, porckorong sérülések, tartási problémák, vérellátási zavarok, szédülés, fáradtság, ekcéma, ízületi sérülések, ízületi gyulladások, és allergiás panaszok esetében. – a kovasav a fluorral együttesen gondoskodik az egészséges fogakról és az erős körmökről. – magas B-vitamin tartalma miatt kiemelkedően jótékony hatást gyakorol az idegrendszerre. – magas vastartalma miatt (10 dkg-ban 6,8 mg vas van) vashiány okozta vérszegénységben hatékony lehet a fogyasztása – a kölesben gazdagon előforduló kovasavnak köszönhető, hogy megakadályozza az érelmeszesedést és visszaadja az elváltozott erek rugalmasságát, javítja ezzel a vérellátást és normalizálja a magas vérnyomást. Egyúttal a kovasav megállítja az erek további meszesedését. – a népi gyógyászatban a szem és a lép gyógyszerének is tartják, de vércukorszint-szabályozó, immunerősítő és rákmegelőző hatása is ismert.

forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!