Hihetetlen, hogy mai napig nem hívják fel erre a betegek figyelmét!

 

Dr. Otto Warburg német orvos már nagyon régen más kutatókkal együtt  az 1900-as években felismerték, hogy a rákos sejteket főként a különböző szénhidrátok, azon belül is elsősorban a cukor látja el tápanyaggal. Ezek az ismeretek tehát jó száz éve állnak az orvosok rendelkezésére, mégis csak nagyon kevesen figyelmeztetik a betegeket, hogy ha már diagnosztizálták a betegséget mindenképpen olyan étrendet válasszunk magunknak amely a rákos sejtek növekedését kevésbé segítik elő. Főként a finomított fehér cukrokról beszélünk, de kerülni kell a gyümölcsök cukortartalmát is illetve a feldolgozott élelmiszerekben megtalálható cukrokat is, valamint hanyagoljuk a tejtermékeket és az alkoholos italokat.

 

Egy a nemzetközi lapban a Nature Medicine-ben publikált tanulmány is tényként kezeli és abból indul ki, hogy a finomított cukor nagyban elősegíti a rákos sejtek burjánzását. Azért sem értjük, hogy ez miért nem terjedt el sem az orvosok sem a lakosság körében, mivel évek óta úgy vizsgálják MRI készülékekkel a daganatos sejteket, legyenek azok jó vagy rossz indulatúak, hogy alacsony sugárzású cukrot juttatnak a szervezetbe aminek hatására az MRI felvételen szó szerint világítanak a daganatos sejtek.

 

Tudjuk, hogy az inzulin különböző szöveteket károsíthat, de az különös fejtörésre ad okot, hogyan reagálnak erre éppen a rákos sejtek – mondja Dr. Lewis Cantley. – Ha a szervezetben tumor van, akkor a cukor a testben található egészséges sejtek helyett a ráksejtekbe vándorol, amelyek arra használják, hogy növekedjenek.

A kutatásokból egyértelműen kiderül, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében és kezelésében igen csak hatásos megoldás ha minél kevesebb feldolgozott és gyümölcscukrot viszünk be szervezetünkbe. Természetesen nem azt mondjuk, hogy mindenféle gyümölcsöt iktassunk ki az étkezésünkből, itt a fő hangsúly a feldolgozott, finomított cukrokon van. Ám rákos betegek számára a gyümölcsök is kerülendőek. Fogyasszunk főleg zöldséget és növényi fehérjéket, kevesebb állati eredetű fehérjét, bár ezeket sem szabad teljesen kizárni, segítsük a szervezetünket az öngyógyításban ha már megtörtént a baj, valamint csökkentsük a rák kialakulásának kockázatait és ne feledjük a rendszeres mozgást.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!