Naponta találkozunk vele, de rendszerint a kukában végzi, megmutatjuk miért nem a szemétbe való!

 

Gondolom ön is találkozott már ezzel a kis zacskóval cipős dobozok, elektronikai eszközök csomagolásaiban és még rengeteg helyen! Sokan tudják mire is jó ez a szilikagélnek nevezett anyagot rejtő kis zacskó, megvédi a termékeket a párától mivel igen jól nedvszívó hatással rendelkezik. Ezért is kell távol tartani gyermekektől mivel lenyelése esetén kiszáradáshoz vezethet. Nyilván ehhez nagy mennyiséget kell elfogyasztani.

 

 

Na de nézzük is miért nem szabad ezeket a kis zacskókat kidobni!

Ön is járt már úgy, hogy a teljesen jól használható borotváját azért kellett kidobni mert berozsdásodott? Rakjuk egy zárt zacskóba vagy légmentesen zárható műanyag dobozba a borotvát egy zacskó páramentesítővel és sokkal hosszabb ideig használhatja a borotváját.

 

Képes megszüntetni a sporttáskák bűzét! Mivel a szagot a különböző baktériumok szaporodása okozza melyeknek magas páratartalomra van szükségük, tegyünk néhány tasakot a táskába és máris megoldódott a dolog!

 

Segít megelőzni a penészedést ezért hölgyeim a bőrtáskánkban mindig tartsunk 2-3 tasakot!

 

Képes megmenteni a mobiltelefonunkat! Sokan tudják, hogy ha vízbe esett a készülékünk egy zacskó rizsbe kell tenni! Ennél sokkal hatékonyabb ha egy szilikagéles zacskóba tesszük!

 

Szeretné megőrizni virágait? A vágott virágot tegyük egy zacskóba néhány tasakkal, akasszuk fel miután lezártuk a zacskót így nagyon szépen kiszáradnak és sokáig megmaradnak!

Önnek van még ötlete mire lehetne használni? Írja meg nekünk: tudatosanelok.com

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!