Tavaly áprilisban történt az az eset, amikor egy dallasi futár megtámadott egy youtubert egy bevásárlóközpontban. Az eset közvetlenül pánikot váltott ki a plázában tartózkodók körében, mivel mindenki azt gondolta, hogy valaki a tömegbe lőtt. Azonban a valóság ennél sokkolóbb volt. A 31 éves Alan Colie ugyanis pisztollyal lőtt egyet, és célpontja a 21 éves Tanner Cook volt, aki a Classified Goons nevű YouTube csatorna tulajdonosa. Ezen a csatornán főként vicces, tréfa videók láthatók, és éppen egy ilyen felvételt készített Cook, amikor a tragédia bekövetkezett.

 

Cook egy ismeretlen embert választott ki célpontul, akinek egy sértő hangfelvételt játszott le telefonjáról. A készüléket gyakorlatilag az arcába nyomta, és Colie-t többször kérte, hogy hagyja abba és hagyja őt békén. Azonban Cook folytatta a zaklatást, testközelből zavarta a férfit, és próbálta őt kimozdítani a komfortzónájából, pusztán a nézettségért. Colie azonban 20-30 másodperc után elege lett, elővette fegyverét, és lelőtte a youtubert. Az esemény tragikusan végződött azzal, hogy Cook viccesnek szánt tréfája véres tragédiává változott.

 

 

Néhány napja az ügy tárgyalásán bemutatták az esetről készült felvételt, amely megmutatta, mennyire bunkó módon próbálta zavarni Cook Colie-t. Ezen a felvételen látható, ahogy Cook Colie arcába mászik és zaklatja, annak ellenére, hogy többször is kérte, hogy hagyja abba. Colie végül lelőtte a 21 éves fiút.

Az esküdtszék még nem hozott ítéletet, de Colie-t ártatlannak véli. A saját és védőügyvédje álláspontja szerint Colie veszélyben érezte magát, hiszen egy ismeretlen, jóval nagyobb férfi zaklatta őt, annak ellenére, hogy többször felszólította, hogy hagyja abba. Colie fegyverét önvédelemből használta.

A bemutatott videó sokak véleményét megváltoztatta az ügyben. Míg korábban sokan a meglőtt fiatal mellett álltak, most egyre többen úgy vélik, hogy Colie lövése önvédelemből történt, és jogos volt. Az ügyben a 31 éves férfit akár 10 évnyi szabadságvesztésre is ítélhetik, mivel egy zsúfolt bevásárlóközpontban lőtte le Cook-ot, de most úgy tűnik, hogy egyre többen vélik, hogy Colie esetleges ítélete a szándékos testi sértés vádjában elkerülhető.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!