Sok kínai boltban lehet kapni tigris balzsamot, amire azt mondják, hogy ugyanaz mint a vietnámi. Ez azért nem teljesen igaz. Hasonló, de nem ugyanaz. A vietnámi balzsam gyógyszernek nem minősülő készítmény, gyógynövényboltokban és gyógyszertárakban kell keresni. Tüneti kezelése rendkívül hatásos a legtöbb esetben. Az eredeti vietnámi balzsam színe sárgás színe volt, állaga masszív, és nem olvadt könnyen.

Kevés kell belőle az optimális eredmény eléréséhez. Elsősorban fejfájásra ajánlották. A hatását úgy fejti ki, hogy a benne lévő gyógynövények a bekent területet irritálják, s így elnyomják a másik fájdalmat. Nagyjából ezt úgy képzelhetjük el, hogyha megcsíp egy bogár és a fájdalmas terület közelében csípünk a bőrünkön, akkor a bogárcsípés nem fog fájni. Érdekes, hogy ellentétes hatása is van. Hűt és melegít egyaránt. A kámfor hatása miatt hűt (ahogy párolog a felületről), másrészt a vérbőséget okozó összetevőktől melegít. Ezért jó ízületi gondokra, izomfájdalmakra, és izomláznál is. Megfázásnál könnyítheti a légzést. Hűsítő hatásánál fogva segít csökkenteni a csípések okozta irritációt.

Vannak olyan bátor emberek, akik ínyre kenve fogfájásnál is alkalmazzák. Mielőtt ehhez a drasztikus módszerhez folyamodnánk, próbáljuk meg az arcunk külső részét bekenni, hátha csökkenti a tüneteket.
Lényeges dolog, hogy a használata után mindenképpen mossunk kezet, mert irritáló hatása miatt kicsípheti a szemünket ha beledörzsöljük!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!