A 10 legveszélyesebb turista célpont a világon

Valami izgalomra vágysz? Ízelítőt adunk neked abból, mi vár rád, ha a veszélyt keresed. Némely helyek esetén jobban jársz, ha inkább csak a képeken nézed meg…

1. Death Valley - USA
Az Amerikában található Death Valley a Föld legszárazabb és egyben egyik legforróbb katlanja: mértek már itt 56, 7 celsius fokot is! Ha mindezek ellenére is kedvet kaptál hozzá, vizet vigyél magaddal bőven, mert anélkül max 14 óráig maradnál életben. És még egy jótanács: ne kószálj el a turistacsoporttól!

2. Danakil sivatag – Eritrea
A hőmérséklet gyakran eléri az 50 fokot, ráadásul több aktív vulkán és gejzír is található itt, amelyek mérgező gázokat lövellnek ki. A legtöbb ember inkább a Pokolhoz hasonlítja, mégis előszeretettel látogatják a bátor kalandorok. Tapasztalt idegenvezető nélkül eszedbe se jusson elindulni!

3. Washington hegy – USA
Ez a legszelesebb hegy a világon, az eddigi csúcs: 327 km/h. A szél mellett készülj fel a hidegre is, a hőmérséklet ugyanis akár mínusz 40 fokra is lecsökkenhet, ami persze gyakori hóeséssel is jár. De tudod mi az igazi poén? Hogy a Washington hegy mindössze 1917 méter magas!

4. Sinabung vulkán – Indonézia
A Szumátrai szigeten élők tuti szívesen cserélnének veled, ennek oka pedig a Sinabung vulkán. Ez az aktív tűzhányó legalább évente egyszer kitör, és lávával, hamuval teríti be a közeli városokat, falvakat. A legutolsó kitörés 2016. május 21-én volt, vagyis egyre időszerűbb a következő...

5. Iha da Queimada Grande – Brazília
A brazil tengerparthoz közeli Kígyó-sziget dugig van a Föld legveszélyesebb kígyófajtáival. A kutatók szerint egy négyzetméteren legalább öt kígyóba lehet belefutni a szigeten, ergo jóformán ahová lépsz ott egy csúszómászóra taposol vagy esik a nyakadba. Bár helyesebb a feltételes mód, vagyis így lenne, ha a brazil kormány meg nem tiltotta volna, hogy a turisták ellepjék a szigetet.

6. Madidi Nemzeti Park – Bolívia
Gyönyörű hely, ugye? Képzeld csak oda magad, ahogy ott sétálsz a mesés zöldben. Mennyei érzés lehet! De pokoli lesz, ha rossz növényhez érsz hozzá, ugyanis itt találhatók a világ legagresszívabb és legmérgezőbb növényei. Elég egyetlen érintés, ami viszketést, kiütést és szédülést válthat ki; és már egy kis seb is trópusi élősködők fertőzéseit hozhatja.

7. Halál-völgy - Kamcsatka, Oroszország
Ha az amerikaiaknak van, persze, hogy az oroszok se maradhatnak le! Sőt! A Halál völgye mellett mindjárt ott található a Gejzír-völgy is, és a kettő együtt szinte már valóban halálos párosítás. Vajon tényleg megéri elutazni Kamcsatkáig, hogy aztán mérgező gázokat szívhassunk a tüdőnkbe? A nemleges választ a helyiek is támogatják, akik maguk is állanódan küzdenek a szédüléssel lázzal, hidegrázással...

8. Bikini Atoll - Marsall szigetek
Tisztára, mintha maga lenne a Paradicsom, nem igaz? Azúrkék víz, pálmafák, homokos part. A valóságban fele ennyire sem idilli a sziget, ami számos nukleáris tesztelő programnak volt színhelye. Vagyis radioaktív gyönyörűség lett belőle, ami a ma napig is veszélyes, mivel még mindig magas a sugárzás. Így ez a hely mindekénképpen kerülendő!

9. Erta Ale – Etiópia
Ez az egyik legveszélyesebb vulkán a Földön. Ráadásul rendszeresen kisebb földrengések rázzák meg Afar tartományt, ahol a vulkán is található, így egyre több mély szakadék jön létre azon a területem. Az Erta Ale két lávafolyóval is rendelkezik, szóval nagyon mutatós selfie-ket lehet itt gyártani, csak figyelj, hova lépsz, hogy ne ez legyen életed utolsó fotója...

10. Natron Tó – Tanzánia
Gyilkos tó is lehetne a neve, ugyanis a felszínén található alkáli só halálos az összes létező élőlényre, ami csak kapcsolatba kerül vele. A fürdőzést meg se kell tiltani, mivel a tóból áradó hidrogén-szulfid orrfacsaró szaga hamar elüldözi a turistákat.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!